Analist ziet Gouden Schoen Vanaken in verrassende competitie gedijen: "Ze houden daar van offensief voetbal, zijn profiel past perfect bij hun stijl"

18 januari 2019 14:26

Hans Vanaken rijfde woensdagavond met groot machtsvertoon zijn eerste Gouden Schoen binnen. De grote vraag die komende zomer op ieders lippen gaat branden: 'blijft hij of blijft hij niet bij Club Brugge?' Philippe Albert geeft de Brugse creatieveling alvast raad.

Vanaken gaf al aan graag een tweede Gouden Schoen aan zijn prijzenkast toe te voegen. Philippe Albert weet ook dat dat waarschijnlijk een uitspraak is in de roes van zijn overwinning. De Limburger zag met zijn fraaie statistieken en zijn statuut als Rode Duivel zijn marktwaarde flink de hoogte inschieten.

Wetten van de transfermarkt

"We weten allemaal hoe de transfermarkt werkt", zegt Albert in La Capitale. "Als er een zeer mooi bod komt, zal Club Brugge het zich niet kunnen permitteren om nee te zeggen." Maar waar zou Vanaken dan het beste tot zijn recht komen?

Duitse subtop of Nederlandse top

Engeland zal wellicht geen bestemming zijn die de voorkeur van Vanaken wegdraagt. Daar zal het te snel gaan voor hem. Ik ben ook niet zeker of Vanaken de fysieke uitdaging van de Premier League wel aan zou kunnen."

"Ik zie hem eerder in Duitsland, bij een ploeg in de subtop. Of misschien in Nederland, bij een club als Ajax of PSV. Daar houden ze van offensief voetbal en zijn profiel past perfect bij hun stijl."

Jupiler Pro League \\ Club Brugge
 
 
 
Reacties.