Het wordt drummen voor de CL-plaatsen in de Premier League na Arsenal-Chelsea

19 januari 2019 20:25

Arsenal heeft een schitterende zaak gedaan in de strijd om de Champions League-plaatsen. Ze wonnen thuis de topper tegen Chelsea met 2-0 en staan nu in het hoopje met Tottenham, Chelsea en Manchester United.

Arsenal begon sterk aan de wedstrijd en had via Aubameyang al na vijf minuten een héél grote kans, maar Azpilicueta voorkwam het doelpunt. De Gunners bleven echter baas en Koscielny vuurde een nieuwe waarschuwing af. Na een kwartier was het dan wel raak: Lacazette werkte na een hoekschop heel sterk af.

Chelsea wist van geen hout pijlen maken, maar gaandeweg kregen ze toch meer grip op de wedstrijd. Al bleven de beste kansen voor de thuisploeg. Vijf minuten voor de rust verdubbelde Koscielny de score met een wat bizarre goal, want hij verraste doelman Kepa door de bal met de schouder in doel te werken.

De Londenaren gingen na de rust op zoek naar de aansluitingstreffer en Eden Hazard ging zich steeds meer met de debatten bemoeien. Maar ook hij vond geen openingen in de stugge verdediging. Ze kregen amper een bal tussen de palen. Een verdiende zege voor Arsenal, dat daarmee weer tussen de grote mensen staat.