Verhaeghe over heikel dossier: "Ze kunnen je kosteloos koeioneren"

19 januari 2019 08:26

Al sinds dat Bart Verhaeghe Club Brugge overnam, probeert hij de club een nieuw stadion te bezorgen. Dat het momenteel niet lukt, heeft veel te maken met wat er allemaal achter de schermen gebeurt. "Maar het begint te kantelen", zegt hij.

U weet zelf ook wel wat er aan de hand is en wie de bouw op dit moment tegenhoudt. "Wat wil je dat ik doe? De staat wil al vijftien jaar een nieuwe, moderne gevangenis in Haren, en is nu wéér teruggefloten door de Raad van State... Maar 't is aan het kantelen - men begint stilaan door te hebben dat het recht van elk individu om in te gaan tegen het algemeen belang veelal misbruikt wordt - ze kunnen je kosteloos koeioneren", klinkt het in HLN.

"Als ik met de mensen van Dortmund en Atlético Madrid aan tafel zit, snappen zij niet dat één iemand een stadion kan tegenhouden - 'Onze rechtsgang staat zoiets niet toe', klinkt het dan."

30.000 abonnementen

Maar een nieuw stadion is wel nodig om te blijven groeien. "Wij moeten zondag tegen Charleroi duizend mensen weigeren! 'Sorry, ge kunt er niet in, we zitten vol'. Op die manier kunnen wij geen nieuwe supporters winnen - 't zijn altijd dezelfde abonneehouders in ons stadion. En dié mensen kunnen op hun beurt niet profiteren van beter comfort."

"Ik wil een stadion exploiteren zoals dat van Borussia Dortmund. Met tribunes dicht bij het veld, met achter beide doelen sfeerbeleving waardoor de ploeg als het ware naar de goal wordt gezógen. Met aan de ene lange zijde een familietribune en aan de overkant de eretribune. Alles cashless, wireless, met 40.000 plaatsen - ik ben zeker dat we meer dan 30.000 abonnementen kunnen verkopen -, en op elke plaats in het stadion eten en drinken."

Jupiler Pro League \\ Club Brugge
 
 
 
Reacties.