Nachtje cel blijft Leko achtervolgen: "Ik kijk iedereen recht in de ogen, ik heb niets te verbergen"


Foto: © photonews 19 januari 2019 09:13

Ivan Leko heeft als coach van Club Brugge al grote successen geboekt, maar wordt nu achtervolgd door wat er gebeurde in de zaak 'Propere Handen'. "Dit lijkt op een nachtmerrie", geeft hij toe.

Toen hij werd aangehouden, was iedereen in shock, niet in het minst Leko zelf. "Ik reageerde zoals iedereen zou reageren. Het was een heel grote schok en ik had tijd nodig om te beseffen wat er gebeurd was. Tot nu begrijp ik niet wat er gebeurd is. Dit lijkt op een nachtmerrie", vertelt hij in Het Nieuwsblad

Leko is echter een sterke persoonlijkheid, die het gebeuren een plaats kon geven. "Het houdt me niet wakker omdat ik op elk moment in mijn leven weet waar ik mee bezig ben. Ik kijk iedereen recht in de ogen. Ook toen ik weer vrijkwam, stak ik me niet weg. Ik wilde meteen weer het veld op om bij mijn spelers, mijn team, bestuur en supporters te zijn. Ik wilde iedereen recht in het gezicht kijken omdat ik absoluut niets te verbergen heb."

Dortmundse gezangen

Hij zegt zelf er momenteel niet meer mee bezig te zijn. "Ik was in de eerste plaats heel dankbaar voor de steun binnen de club en van de mensen op straat. Die was ongelofelijk. In Dortmund zongen de Brugse fans luider dan de thuissupporters. Op dat moment was ik gefocust op de wedstrijd, maar ik hoorde het wél."

"Mijn drijfveer is om de mensen die voor mij zingen alles terug te geven wat ik in mij heb. De steun van de supporters maakt me supertrots. Als ik thuis alleen ben, is dat iets dat me overeind houdt. Maar het brengt ook verantwoordelijkheid met zich mee. Je moet geven aan die mensen.”

Jupiler Pro League \\ Club Brugge
 
 
 
Reacties.