"Fellaini zal altijd de verpersoonlijking van het post-Ferguson tijdperk zijn, de koning van de donkere jaren op Old Trafford"

19 januari 2019 18:48

Marouane Fellaini was de eerste grote transfer van Manchester United na het vertrek van Alex Ferguson en dat zal zo in ieders geheugen blijven hangen.

“Fellaini zal die status nooit van zich kunnen afschudden”, zo stond er te lezen op een blog in het Britse ‘The Guardian’. De managers volgden elkaar op (Moyes, Van Gaal, Mourinho en Solskjaer), en toch bleef hij zijn wedstrijden spleen. Hij is de verpersoonlijking van de koppigheid, van een geërfde last.”

2 assists

Want Fellaini lijkt ook nog in de plannen van Solskjaer voor te komen. Dat gaf de Noor toch aan op een persconferentie.

De journalist in kwestie geeft ook toe dat ‘Big Fella’ een gemakkelijk doelwit is voor de criticasters en voegt daar netjes aan toe dat de Belg ook belangrijk is geweest in enkele bekerfinales, cruciale doelpunten scoorde en… twee assists gaf. Niet in een wedstrijd, niet in een seizoen, maar over zijn hele periode bij Man United. Als middenvelder is dat bijzonder weinig.

“Hij is de verpersoonlijking van de donkere periode die op Old Trafford is neergedaald na het vertrek van Sir Alex Ferguson”, luidt het verdict in ‘The Guardian’.

Het kan goed zijn dat de Rode Duivel zijn laatste minuten voor ManU al gespeeld zijn, want naast Chinese interesse zou ook Thierry Henry hem graag bij Monaco hebben.

Hannes Van Gael

Premier League \\ Manchester United \\ Brighton
 
 
Reacties.