Moet Union nu alles op de Beker van België zetten? Coach en spelers reageren

19 januari 2019 14:09

Union ging in eigen huis onderuit tegen KV Mechelen en heeft zo acht punten minder dan Malinwa én Beerschot-Wilrijk in de tweede periode van 1B. Dan maar alles op de Beker van België zetten?

Coach Luka Elsner verwacht de nodige beroepsernst van zijn spelers de komende weken: "KV Mechelen kampioen in 1B en wij de Beker van België winnen? Het zal me worst wezen wie kampioen wordt."

"Wij hebben onze rol nog te spelen de komende zeven wedstrijden in de competitie. Ik wil van mijn spelers zien dat ze elke wedstrijd opnieuw vol voor de overwinning gaan."

Grote kloof

En toch: de kloof is groot. Dat beseft ook Kevin Kis: "We moeten eerlijk zijn: acht punten inhalen op twee ploegen, dat wordt een heel lastige zaak. Het zal vermoedelijk tussen Beerschot-Wilrijk en KV Mechelen gaan voor de tweede periode, dat klopt."

"Maar we hebben nog onze rol te spelen en willen ook zeker de top-4 halen voor play-off 2. We hebben laten zien dat we zelfs zonder Niakaté en Tau goed kunnen meespelen met de grote favoriet, ook in de Beker van België willen we het hen zo moeilijk mogelijk maken."

Pierre Ghislain

2e klasse \\ Union SG \\ KV Mechelen
 
 
Reacties.