Bundesliga: Gladbach verpest het debuut van Bosz, Raman kroont zich tot matchwinnaar in de laatste minuut

19 januari 2019 17:48

Mönchengladbach is op speeldag 18 op een diefje gaan winnen bij Leverkusen. Ontdek hier wat er in de andere Bundesliga-duels gebeurde.

Mönchengladbach moest winnen om in het spoor van Bayern, dat gisteren al de zege pakte, te blijven. Bij Leverkusen was dit het eerste duel met Peter Bosz aan het roer. De Nederlander was nog een van de kandidaten om Hein Vanhaezebrouck op te volgen bij Anderlecht.

Maar het werd een debuut in mineur voor Bosz. Zijn ploeg voetbalde veruit de meeste kansen bij elkaar (22-7) en had 64 % balbezit. Pléa zette de bezoekers na 37 minuten op voorsprong en de thuisploeg slaagde er zelf niet meer in om te scoren. Thorgan Hazard speelde de hele partij voor de Borussen.

Raman

In Augsburg tegen Fortuna Düsseldorf konden de bezoekers een enorm goede zaak doen onderin het klassement. Het was een echte zespuntenmatch waarin Fortuna aan het langste eind trok. Lukebakio zette de bezoekers op weg naar 0-1 met een assist en in minuut 89 scoorde die andere Belg bij de Duitse promovendus, Benito Raman, de winning goal, nadat Schmid had gelijkgemaakt.

Ontdek hier de andere uitslagen van zaterdag 19 januari in de Bundesliga.