'Mister Anderlecht' Pär Zetterberg geeft nu belangrijke carrièreraad aan de jongeren

19 januari 2019 08:56

Pär Zetterberg loopt bij Anderlecht rond om de club weer op de rails te krijgen. Hij moet het nodige club-DNA toevoegen, iets wat er al een tijdje ontbrak. En hij moet de jongeren in het gareel krijgen, want die hebben niet echt rolmodellen rondlopen.

"We missen persoonlijkheden, ja", geeft Zetterberg toe in Het Nieuwsblad. "Daarom is de terugkeer van Kara van Nantes zo belangrijk, want zulke types vinden in januari is duur. Hij kan helpen uitleggen hoe goed het is om bij Anderlecht te voetballen."

Zetterberg begrijpt de huidige mentaliteit ook niet. "Nu willen veel jongeren al snel de club verlaten. Waarom toch? Als je overal vlug vertrekt, wordt een club nooit echt jouw club. Kijk naar mij. Ik kon als jonge speler ook snel uit België vertrekken om meer te gaan verdienen, maar ik bleef tot mijn dertigste bij Anderlecht en keerde daarna nog terug."

"Vertrekken om te vertrekken leidt nergens toe. Respect afdwingen bij een ploeg is belangrijker dan geld, toch? Voor niets ter wereld zou ik een andere carrière verkozen hebben. Ik voetbalde bij Anderlecht in topteams, verdiende goed en de deur stond hier altijd open voor mij. Hoeveel jongens kunnen dat zeggen?"

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
Reacties.