? Ex-speler KV Mechelen, Oostende en Gent met twee doelpunten de absolute held tegen PSV, Ajax profiteert niet (en wat gebeurde er nog in Europa?)


Foto: © photonews 20 januari 2019 20:10

In heel Europa werden op zondag opnieuw enkele interessante duels afgewerkt. Met daarbij ook een hoofdrol voor een aantal Belgen of ex-spelers uit de Belgische competitie. Een overzichtje!

Nederland

Nicklas Pedersen is na avonturen bij KV Mechelen, AA Gent en KV Oostende in de Nederlandse Eredivisie terechtgekomen bij promovendus Emmen. Tegen leider PSV was hij de grote held.

De Lampenclub was op een dubbele voorsprong gekomen via De Jong en Angelino en zo leek het op weg naar een knappe zege. Tot Pedersen inviel en met twee doelpunten in het slot van de match voor een 2-2 gelijkspel zorgde.

Dé kans meteen voor Ajax om op gelijke hoogte te komen in de stand. Hekkensluiter De Graafschap pakte uit tegen Fortuna Sittard: 5-1. Bij de bezoekers wist El Messaoudi (ook ex-KV Mechelen) de eer te redden. Ciranni speelde de hele wedstrijd. Willem II klopte het NAC Breda van Verschueren.

Spanje

Real Betis pakte de drie punten na een late treffer vanop de stip van Canales in een verder enorm boeiende wedstrijd. Villarreal en Bilbao deelden de punten.

Frankrijk

Ludovic Butelle (ex-Club Brugge) hield opnieuw de nul voor Angers, deze keer tegen het Nantes van de ingevallen Limbombé. Het leverde drie belangrijke punten op.

Duitsland

Schalke 04 lijkt onderin wat weg te komen na een knappe zege tegen het Wolfsburg van Koen Casteels. De Wolven doen een slechte zaak in de strijd om Europees voetbal.

{INSERT_MATCHES_TODAY}

Bundesliga \\ Ligue 1 \\ Primera Division \\ Nederlandse Eredivisie \\ PSV \\ Emmen \\ Nantes \\ FC Schalke 04 \\ VfL Wolfsburg \\ Real Betis \\ Angers \\ Girona FC
 
 
 
Reacties.