De vloek van de Gouden Schoen? Charleroi verbrodt het feestje van ongelukkig Club Brugge

20 januari 2019 16:27

Het feestje is nu officieel voorbij. Nadat Club Brugge woensdag vier keer in de prijzen viel op het Gala van de Gouden Schoen, kon het zondag totaal niet overtuigen tegen Charleroi. Angella maakte het enige doelpunt van de namiddag: 0-1.

De opvallendste vaststelling op het wedstrijdblad: Wesley als enige spits bij Club Brugge. Zo kwam er op middenveld naast het gebruikelijke trio een mannetje meer in de vorm van Amrabat. Dat zou echter al vrij snel de verkeerde keuze blijken van Leko.

Overal ondermaats

Chaos, om het in één woord samen te vatten. Door al dat volk op het middenveld creeërde blauw-zwart enerzijds nauwelijks kansen en anderzijds oogde de verdediging heel onzeker. Vooral Poulain viel op in de negatieve zin: bijna verschalkte hij zijn eigen doelman met een dramatische terugspeelbal.

Geen zorgen, dachten de Carolo's, want we zullen het zelf wel doen. Angella klom het hoogst op een goeie corner en kopte de 0-1 na een dik kwartier overhoeks voorbij Horvath. Wakker, Club Brugge?

Vijf minuten voor rust ging dan toch de wekker af. Tot twee keer toe vroeg Club tevergeefs om een penalty - ook na beraad met de VAR gaf Boucaut niets - en het laatste wapenfeit was meteen de beste kans. Vanaken leek zijn eerste assist van het jaar te geven, maar Mata mikte in één tijd tegen de deklat.

Geen penalty('s), wel doelkader(s)

Het begin van de tweede helft had net dezelfde ingrediënten. Kapitein Vormer schampte de paal met een overhoekse trap, aan de overkant liet Osimhen de tweede goal liggen na een nieuwe dramatische terugspeelbal van Amrabat en opnieuw gaf Boucaut geen penalty - zelfs na duidelijk hands van Angella.

Schrijvers was intussen ingevallen voor meer aanvallende impulsen, maar ook hij kende geen geluk: zijn mooie plaatsbal strandde tegen de verste paal. Pech was dus ook zeker een factor. Het leek wel alsof de doelen - vooral voor Club Brugge - behekst waren. Het slotoffensief bracht ook niet meer op: 0-1.

Charleroi boekt zo een bijzonder straffe 6 op 6 tegen Club Brugge en sluipt weer in de top zes. Club Brugge daarentegen ziet leider Genk verder uitlopen tot tien punten.