Leko duidt hoofdoorzaak aan van Brugse nederlaag en verdedigt zijn 'foute' keuze

20 januari 2019 19:13

Tot zover de feestvreugde bij Club Brugge... De grote slokop op het gala van de Gouden Schoen ging in de openingsmatch van 2019 de boot in tegen Charleroi (0-1) en daar kon zelfs Coach van het Jaar Ivan Leko geen verandering in brengen.

Leko moest zoeken naar de juiste woorden om zijn ontgoocheling te beschrijven. "Dit komt heel hard aan aan... Wat een ontgoocheling... Iedereen is gefrustreerd en teleurgesteld... Zo jammer... Dit was niet het Club Brugge dat ik vandaag wilde zien", verklaarde de Brugse coach.

De grootste oorzaak van de nederlaag? "Veel te veel rekenen op individuele klasse en te weinig collectief", vond Leko. "Hier zag je hoe weinig dat kan opbrengen. Diatta, Vormer, Schrijvers, Dennis, Wesley… Ze kwamen allemaal in de buurt. Maar als je niet scoort, kan je niet winnen."

Opvallend: Club startte met slechts één spits en het duo Amrabat-Nakamba als controlerende middenvelders. Na een helft van aanvallende onmondigheid liet Leko die tweede in de kleedkamer voor de aanvallende impulsen van Schrijvers. Een foutje van de firma?

"Vind ik niet", counterde Leko. "Nakamba en Amrabat waren bij de 4-5 beste spelers op het veld. Maar door de 0-1 moesten we wel iets bijbrengen in de aanval. Daarom wisselde ik Nakamba voor Schrijvers. Het was alles of niets." Uiteindelijk werd het dus niets.

Jupiler Pro League \\ Charleroi \\ Club Brugge
 
 
 
Reacties.