Leko verdedigt zijn drie 'probleemgevallen': "Hij sukkelt met de rug en de knie, hij moet 100 procent zijn"

20 januari 2019 08:00

Ivan Leko heeft een paar spelers die nog niet helemaal de verwachtingen hebben kunnen inlossen. Dan denken we vooral aan Saulo Decarli, Kaveh Rezaei en Thibault Vlietinck. Maar de Kroatische trainer van Club Brugge laat het niet vallen.

Over Decarli

“Decarli heeft twee slechte wedstrijden gespeeld. Maar dat deed hij op een plaats die niet de zijne was, rechts op de flank. Je moet Decarli beoordelen op zijn positie: rechts in het centrum van de verdediging. Daar stelde hij nooit teleur. Mensen hebben hem te snel afgeschreven. Ik hou van de jongen. Hij heeft zijn zwaktes, maar hij heeft hier zeker een toekomst.”

Over Thibault Vlietinck

“Het is jammer dat hij geblesseerd geraakte. Maar wat hij in vijf, zes moeilijke wedstrijden heeft laten zien - Dortmund thuis, Gent en ­Altético op verplaatsing - was ­indrukwekkend. Om elke training, ­elke wedstrijd competitief te zijn, moet zijn lichaam zich nog aanpassen. Ik hoop dat hij die stap kan zetten en vaker beschikbaar kan zijn voor de staf.”

Over Rezaei

“De Rezaei van Charleroi is vast en zeker een goeie transfer voor ons. We kochten hem om in een 3-5-2-systeem met twee spitsen te ­kunnen spelen. Maar die Kaveh ­Rezaei hebben we nog niet gezien. Hij heeft een aanpassingsperiode nodig en hij was niet pijnvrij. Hij sukkelt met de rug en de knie. Hij is het soort speler dat fysiek honderd procent moet zijn om te presteren.”

Jupiler Pro League \\ Charleroi \\ Club Brugge
 
 
 
Reacties.