Analist hard voor blauw-zwart: "Excuses Club Brugge naast de kwestie" en "Handspel Angella? Zoals Vormer in de titelmatch"

21 januari 2019 11:29

Club Brugge begon het jaar 2019 met een sisser, want het verloor in eigen huis tegen Charleroi. Na de wedstrijd werden flink wat excuses gezocht, ook bij de arbitrage. Maar dat was nergens voor nodig.

Club Brugge speelde zelf gewoon niet zijn beste wedstrijd. Zoals Stefano Denswil het na de wedstrijd al zei: "De makkelijkste dingen lukten gewoon niet, het is echt een kutmanier om zo aan het nieuwe jaar te beginnen."

Excuses

Toch zochten Denswil, Vanaken en co ook excuses bij heel veel zaken: het veld, scheidsrechter Boucaut, het stevige (anti-)voetbal van Charleroi, ... Er passeerde heel wat de revue in de catacomben van Jan Breydel.

Nergens voor nodig vonden wij, Peter Vandenbempt is het daarmee eens: "Het geklaag over de aanpak van Charleroi was naast de kwestie, want Club Brugge deed het in Dortmund ook zo en zwaaide zich toen veel lof toe", klinkt het bij Sporza.

Handspel van Angella? Zoals Vormer ... 

"De arbitrage? Dennis had rood moeten krijgen en het handspel van Angella - waar Club een strafschop voor wilde - was vergelijkbaar met het handspel van Vormer in de titelmatch op Standard ... Dat werd toen ook niet bestraft."

"Dat Leko voor amper één spits koos in eigen huis was verrassend. Maar er waren vooral veel technische fouten in de opbouw. Club heeft al twee keer meer verloren dan vorig jaar in de hele reguliere competitie en met zijn twee thuisnederlagen is het ook zijn onaantastbaarheid in eigen huis kwijtgeraakt. Dan zet je jezelf onder druk in strijd om de titel."

Jupiler Pro League \\ Charleroi \\ Club Brugge
 
 
 
Reacties.