Anderlecht zoekt nog bijkomende versterking op het middenveld, verrassende naam mag ook vertrekken bij goed bod


Foto: © photonews 21 januari 2019 19:41

Het einde van de transferperiode bij Anderlecht zal iets drukker worden dan Michael Verschueren en Frank Arnesen eerst lieten uitschijnen. Na de match in Gent zijn ze tot de conclusie gekomen dat enkel een aanvaller niet voldoende zal zijn.

Eerst en vooral moet er echter aan een oplossing gewerkt worden voor een paar spelers op wie ze niet meer rekenen. Ze proberen deze week nog Ryota Morioka, Ognjen Vranjes en ook Antonio Milic - gisteren nog in de basis tegen Gent - van de hand te doen. Want er moet ook kapitaal gegenereerd worden om nog een paar transfers te doen.

Maar er staat ook een verrassende naam op het lijstje van potentiële vertrekkers. Als er een goed bod komt, mag volgens onze informatie immers ook Pieter Gerkens weg. Anderlecht zoekt op dit moment een meer balvaste middenvelder en dus mag ook Gerkens - nochtans al heel veel speeltijd gekregen sinds zijn komst - vertrekken. 

Dat Gerkens niet in de bovenste schuif ligt bij de fans speelt waarschijnlijk ook mee. Dat hij geviseerd werd, was trouwens niet altijd terecht aangezien hij als waterdrager gehaald werd en ineens een dragende rol op zich kreeg. Er gaat dus nog het één en ander verschuiven deze winter.

Anderlecht wil naast Zulj dus nog iemand die een bal kan bijhouden en openingen kan zoeken. In Gent kwamen enkel Gerkens en Morioka daarvoor in aanmerking, maar beiden mogen dus vertrekken. 

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ KAA Gent
 
 
 
Reacties.