Genk, Antwerp en het voetbaloverschrijdende eerbetoon voor dochtertje Thoelen vs 'Supporters' STVV-Genk, Lokeren, Club en Anderlecht


Foto: © photonews 21 januari 2019 16:59

Ook in het seizoen 2018 - 2019 staan we de hele week voor jullie klaar in de Jupiler Pro League op alle velden en in ons kantoor. Op maandag mag u dus ook naar wekelijkse gewoonte een nabeschouwing verwachten met toppers én floppers.

TOP

Genk op karakter

STVV speelde echt geen slechte wedstrijd op Stayen tegen KRC Genk. Toch ging de winterkampioen uiteindelijk toch met de drie punten naar huis.

Dat was op karakter, en met drie doelpuntenmakers die ook allen tekenden voor een assist. Het toont de breedte van Genk, elke week is er wel iemand anders de ster. Wie houdt hen van de titel? 

Stevig Antwerp

Een stevig Antwerp misschien wel. The Great Old stond opnieuw als een huis, Sinan Bolat leek 93 minuten op weg naar een nieuwe clean sheet.

De verdediging met Arslanagic, Borges én Van Damme? Daar krijg je als aanvaller toch soms een beetje schrik van, vermoeden wij. Op verplaatsing is stamnummer 1 koning, met dank ook aan de ijzeren discipline van de troepen van Bölöni.

Supporters Gent - Anderlecht

KAA Gent pakte op mooie wijze de drie punten tegen RSC Anderlecht, met dank ook aan nieuwkomer Sorloth. Toch zullen we ons vooral de minuten voor de match heugen.

Het pakkende eerbetoon voor Yannick Thoelen en zijn vriendin na het verlies van hun dochtertje was enorm mooi om zien. Het toont meteen ook dat voetbal toch maar bijzaak is. 

FLOP

'Supporters' STVV - Genk 

Toch kwamen de supporters afgelopen weekend ook opnieuw in een negatief daglicht te staan. Na de match tussen STVV en Genk kwam het tot onlusten, waarbij supportersbussen werden aangevallen.

Er werden ook stenen geworpen, de eigenaars van de bussen hebben er stilaan genoeg van omdat het al te vaak voorvalt allemaal. We kunnen ze geen ongelijk geven ...

Club & Anderlecht overtuigden niet

Club Brugge en RSC Anderlecht - van nature uit de twee clubs waarvan we het meeste verwachten op een voetbalseizoen - konden ook in 2019 geen indruk maken in hun eerste wedstrijd.

Anderlecht ging onderuit bij AA Gent, blauw-zwart ging in eigen huis de boot in tegen een uitgekookt Charleroi. De weg naar de titel is voor beiden lang, en steiler aan het worden.

Sporting Lokeren

Maar het kan altijd erger, vraag maar aan Roger Lambrecht. Die slaapt al een heel seizoen bijzonder slecht en wees nu ook Trond Sollied de deur.

Glen De Boeck moet het dan maar komen doen. Hij is meteen de dérde coach dit seizoen bij de Waaslanders, of hoe paniek ook niet altijd een goede raadgever is. Vraag dat maar aan KV Mechelen vorig seizoen - ook daar leverden drie coaches op één seizoen uiteindelijk degradatie op.

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Antwerp \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ KAA Gent \\ Sporting Lokeren \\ Sint-Truiden
 
 
 
Reacties.