Union de winnaar van het weekend in 1B: "Maar het was bij momenten echt gevaarlijk op het veld"

21 januari 2019 12:25

Union Saint-Gilloise blijft aan een opvallend sterk seizoen bezig. De Brusselaars zijn met nog 6 wedstrijden te gaan nu al zo goed als zeker van hun ticket voor play-off 2 én hebben zelfs nog een waterkans op meer. Coach Luka Elsner was dan tevreden na de zege tegen Oud-Heverlee Leuven (2-1).

Toegegeven, de omstandigheden in het Stade Joseph Marien waren allesbehalve ideaal voor beide teams. "Ik denk dat 80 procent van het veld bevroren was", aldus de Sloveense coach van Union. "Maar mijn team heeft zich goed aangepast aan de moeilijke omstandigheden. Dit is een wel belangrijke en verdiende overwinning die ons vertrouwen geeft."

Gevaarlijk 

Had de wedstrijd dan niet mogen doorgaan volgens Elsner? "Bij momenten was het inderdaad echt gevaarlijk op het veld, maar al mijn spelers hebben zich erg professioneel opgesteld. We moeten nu eenmaal in alle omstandigheden uit de voeten kunnen."

Union doet het nog steeds bijzonder goed en volgt in de tweede periode op 6 punten van leiders KV Mechelen en Beerschot Wilrijk. "We blijven op 6 punten hangen. We moeten gewoon alles match per match bekijken. Het bekerduel tegen KV Mechelen? Het zal een zeer speciale match worden. We zullen dan ook alles geven", is Elsner strijdvaardig. 

Bart Ver Elst

2e klasse \\ OH Leuven \\ Union SG
 
 
Reacties.