Sollied vernam zijn ontslag via de media: "Dat ze dezelfde dag nog een vervanger hadden zegt alles"

21 januari 2019 07:28

Na een 7 op 27 is Trond Sollied al de tweede trainer die ze dit seizoen op straat zetten in Lokeren. De rode lantaarn stelde Glen De Boeck aan als vervanger, maar vooral de manier waarop het allemaal gebeurde kon volgens de Noor veel menselijker.

4-1 op Eupen en een dramatische prestatie van de bezoekers. Dat was voor het bestuur van Sporting Lokeren de spreekwoordelijke druppel die de emmer van Sollied deed overlopen. De Noor werd dan ook bedankt voor bewezen diensten.

Ik laat de ploeg in goede omstandigheden achter

“Ik heb het zelfs via de media moeten vernemen”, reageerde Trond Sollied bij Het Nieuwsblad. "Ik begrijp hun beslissing, maar zeg het me dan gewoon. Als mijn hulp niet meer nodig is, heb ik daar geen probleem mee. Ik ben geen emotionele mens. Mijn keuze voor Lokeren was een rationele."

"Het verlies kwam hard aan, maar het resultaat zei niet alles. Ik ben geen tovenaar of had geen elf nieuwe spelers. Maar gefaald heb ik niet. Toch laat ik de ploeg in goede omstandigheden achter. En dan stellen ze dezelfde dag nog een vervanger aan, dat zegt alles."

De tweede trainer al die door Lambrecht wordt buitengegooid. We hadden nooit gedacht daar te verliezen", zei Lambrecht bij dezelfde bron. "Nooit eerder hebben we zo slecht gespeeld, dus dat deze wedstrijd gaf meteen de doorslag. Ik had meer van Sollied verwacht. De nieuwe trainer? Zoveel waren er nu ook niet beschikbaar op de markt, dus het kon rap gaan."

Hannes Van Gael

Jupiler Pro League \\ Sporting Lokeren \\ Eupen
 
 
Reacties.