De laatste over de nieuwste Noorse held van AA Gent: "Hopelijk speel ik mijn bar in de Ghelamco Arena niet kwijt als Sorloth het straks té goed doet"

22 januari 2019 12:45

Matchwinnaar Alexander Sorloth beleefde zondag een droomstart bij AA Gent. "Wat een debuut", zag ook niemand minder dan Ole Martin Arst, die in 2000 de laatste topschutter van de Buffalo's was.

De Noor - zelf ex-Gent, Anderlecht, Standard - zag hoe die debuutgoal nog cruciaal kan zijn. "Meteen scoren in een topwedstrijd moet Alexander een enorme boost geven", zegt Arst bij Het Laatste Nieuws.

"Weet je, bij Crystal Palace waren zijn eerste duels allerminst slecht. Alleen ontbrak die bevrijdende eerste goal. Omdat die uitbleef, begon het prijskaartje op hem te wegen. Nu gaan journalisten en supporters niet opnieuw dezelfde vervelende vragen stellen."

In zijn beste seizoen scoorde Arst 30 goals in 33 wedstrijden voor de Buffalo's. Of Sorloth dat ook kan? "Het wordt moeilijk voor hem om hetzelfde gemiddelde te halen. In mijn tijd was de Belgische competitie iets meer open. Als hij vijftien goals scoort, mag hij een heel mooi cadeau van mij verwachten."

Graag zou hij nog zo'n goaltje(s) live zien. "Ik moet mijn agenda bekijken of ik de match tussen Gent en Standard, mijn twee geliefde clubs, niet kan meepikken. Want ik moet zeker nog een keer langskomen om een paar biertjes aan mijn bar te drinken in de Ghelamco Arena", lacht Arst. "Hopelijk speel ik die niet kwijt als Alexander het straks té goed doet. Gelukkig blijft hij wellicht maar een half seizoen."

Jupiler Pro League \\ Beker van België \\ Anderlecht \\ KAA Gent
 
 
 
Reacties.