Duivelse Citizens in de lappenmand: Guardiola heeft slecht nieuws over Kompany, De Bruyne vraagt geduld

22 januari 2019 19:31

Na de 9-0 (!) in de heenmatch kan Manchester City woensdag desnoods een jeugdploeg naar Burton sturen om de bekerfinale te verzekeren. Het is bijna een zekerheid dat de twee - blessuregevoelige - Belgen niet in actie zullen komen.

Coach Pep Guardiola had op de persconferentie slecht nieuws over Vincent Kompany. "Vincent is niet fit. Hij heeft last van enkele kleine kwaaltjes. Hij komt wel weer terug, maar ik weet nog niet wanneer", meende hij. De laatste match van Kompany dateert alweer van 3 januari tegen Liverpool (2-1).

Kevin De Bruyne is nog naar zijn beste niveau aan het toewerken na een lange revalidatie en zal rust krijgen. Zondag sprak hij na zijn eerste 90 minuten in Huddersfield met HLN

"Ik heb een reeks matchen nodig om te kunnen groeien. Ik ben nog niet gewend om alle drie dagen te spelen", zei hij. "Ik ben tevreden over mijn spelpeil, maar je kan het nog niet vergelijken met vorig seizoen. Ik was out sinds het WK. Ik heb tijd nodig om aan het tempo en het ritme te wennen. Stap voor stap."

Yannick Lambrecht

Manchester City \\ Burton Albion
 
 
Reacties.