"Negatieve jaarrekening heeft geen invloed op transferslagkracht van Anderlecht"


Foto: © photonews 22 januari 2019 13:23

Anderlecht zou eerst moeten verkopen vooraleer het kan kopen. De negatieve jaarrekening kwam daar vandaag ook nog eens bij. Michael Verschueren verzekerde echter dat er genoeg slagkracht is om nog de markt op te trekken.

Verschueren heeft nog een paar versterkingen op het oog. Een spits moet er zeker bij, een middenvelder liefst ook en een flankspeler met een deftige voorzet staat indien mogelijk ook nog op het verlanglijstje. Maar die profielen kosten geld, veel geld. 

"Er zijn een paar positieve opmerkingen waar rekening moet mee gehouden worden bij het bekijken van de jaarrekening. Zoals spelers die nog verhuurd werden maar later verkocht. Die verkoopprijs kon nog niet meteen mee ingeboekt worden", doelt Verschueren vooral op de transfer van Leander Dendoncker.

Die werd nog niet ingeboekt, want Anderlecht krijgt dat geld pas op het eind van het seizoen. Met die erbij zou het bilan positief zijn. "En dan zijn er nog de commerciële activiteiten die uitgebreid zijn. In ieder geval is er zeker nog genoeg slagkracht over om transfers te doen."

De schuldenberg is wel nog aanzienlijk. "Ja, maar dat kunnen we niet in één keer oplossen. Dat komt wel. We hebben er al voor gezorgd dat de club financieel gezond blijft, ook zonder Champions League."

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
 
Reacties.