Verschueren geeft meer duiding over mercato en wat er nog gaat gebeuren: "Gisteren de oefening gemaakt wie beter vertrekt"


Foto: © photonews 22 januari 2019 11:42

Peter Zulj werd vandaag voorgesteld bij Anderlecht, maar eigenlijk moet de echte wintermercato nog losbarsten. Michael Verschueren zet zich alvast schrap voor die laatste week: "Ja, er gaat - hopelijk - nog veel bewegen."

Verschueren wil echter eerst een opkuis: Vranjes, Milic, Sowah, Morioka... Hij wil ze liefst allemaal eerst kwijtspelen, want Fred Rutten heeft aangegeven dat hij verder wil met een kern van 25-26 man, liefst met een paar versterkingen. Om duidelijk te zijn: Anderlecht heeft momenteel 32 A-kernspelers.

"Wij zijn zeker nog met bezig met versterkingen", verzekerde Verschueren wel. "Het zal afhangen van de opportuniteiten, ik ga er geen aantal op plakken. De coach dringt er ook op aan ja. Maar je moet er ook rekening mee houden dat Trebel en Dimata geblesseerd zijn, die toch heel bepalend kunnen zijn."

Vranjes moet weg

Een spits, een middenvelder en nog iets voor op de flanken. Dat mag alvast komen. Maar het grootste werk zal zijn om jongens weg te krijgen. "We hebben gisteren de oefening gemaakt met Frank (Arnesen) en Fred om te zien wie er weg mag, wie derde of vierde keuze zal zijn op zijn positie. Vranjes wil blijven? Ik heb geen glazen bol, maar hij mag weg ja. Dat heeft minder met zijn kwaliteiten te maken, dan wat er naast het veld gebeurd is."

De komende dagen zullen een paar spelers alvast hun conclusies moeten trekken. "Ja, we hebben de zaakwaarnemers van bepaalde spelers al op de hoogte gebracht dat ze best naar iets anders uitkijken. Zij die het moeilijk zullen hebben om nog deel uit te maken van de A-kern."

B-kern of...

Want het zou zomaar kunnen dat sommigen na 31 januari te horen krijgen dat hun contract verbroken wordt of dat ze naar de B-kern gestuurd worden. "We gaan proberen onze beste jeugd en de sterkhouders te beschermen. Maar de speler heeft er natuurlijk ook iets over te zeggen als er een zot bod komt waarbij hij zoveel meer kan verdienen."

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
 
Reacties.