Druk? Peter Zulj kent het woord blijkbaar niet: "Ja, ik ben de beste speler van Oostenrijk, hopelijk kan ik dat in België ook worden"


Foto: © photonews 22 januari 2019 12:01

Als Peter Zulj met evenveel kalmte en zelfvertrouwen voetbalt als hij spreekt, heeft Anderlecht een toptransfer binnengehaald. De 25-jarige Oostenrijker haalde de schouders op: "Druk? Pfff, die is er overal. Ik voel die niet."

Zulj moet Anderlecht (beter) laten voetballen. Het zou ook niet eerlijk zijn om nu van hem te verwachten dat hij Anderlecht laat swingen. "Ik kan mijn kwaliteiten bijbrengen, die kent iedereen", sprak hij met een grijns, terwijl hij de perszaal rondkeek. "Ik wil winnen met dit team. Wat ik ervan vond zondag? Het team is goed, er zit kwaliteit in", sprak hij ook wat verplichte woorden.

Dat hij in de voetsporen moet treden van heel wat iconische creatieve middenvelders schrikt hem blijkbaar ook niet af. "Bij elke club is er druk, ik voel hier geen extra druk. Ok, het is de grootste club van België, maar ik heb er alles over opgezocht. Of ik mijn kwaliteiten hier ook kan tonen? Ik hoop het toch. De beste speler van Oostenrijk? Ja, ik vind van wel. Ik hoop dat in België ook te worden."

Anderlecht is de volgende stap

Eigenlijk was hij al op weg naar Empoli, maar hij keerde vlug zijn kar toen Anderlecht kwam aankloppen. "Ik ben met mijn vader en management naar Neerpede gekomen en was onder de indruk van het trainingscentrum. Na een gesprek met de voorzitter, de trainer en de sportief manager zei ik 's avonds tegen mijn vader: 'Mijn keuze is gemaakt, ik wil voor Anderlecht spelen. Dat is de volgende stap. Ik wil internationaal spelen en prijzen pakken."

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
 
Reacties.