Yves Vanderhaeghe wil zijn ex-ploeg graag wat puntjes afsnoepen in het Guldensporen stadion: 4 redenen waarom hem dat gaat lukken

25 januari 2019 17:26

Zondagavond als afsluiter van speeldag 23 ontvangen de Kerels KAA Gent en voor één iemand wordt dat een erg speciale confrontatie. Yves Vanderhaeghe zou zijn ex-werkgever graag een hak zetten, want zijn ontslag ligt nog vers in het geheugen.

In het rood gegaan

De eerste reden kunnen we bij de tegenstander gaan zoeken. Gent is dit jaar de topfavoriet om de Croky Cup in de wacht te slepen, maar tegen Oostende kon het die status niet helemaal waarmaken. Meer zelfs, Oostende heeft nu de beste uitgangspositie, onder meer omdat de Buffalo’s twee rode kaarten pakten in de heenwedstrijd van de halve finale.

Met z’n negenen is Gent dan ook heel diep moeten gaan tegen de Kustboys. De troepen van Vanderhaeghe hebben de hele week gehad om zich voor te bereiden op de competitiematch en de trainer zelf zal wel een heleboel aantekeningen gemaakt hebben.

Payback is a …

Het ontslag van Yves Vanderhaeghe ligt nog vers in het geheugen. Begin oktober werd hij op de keien gezet bij Gent en een dikke maand later had hij al een nieuwe job te pakken. Maar het was vooral de manier waarop die pijn deed voor de coach.

Ongeveer een jaar voor dat ontslag kwam hij bij de Oost-Vlamingen Hein Vanhaezebrouck vervangen en deed dat met verve. Hij haalde zelfs play-off 1, wat vooraf onmogelijk werd geacht. Om te zien of het ontslag van Vanderhaeghe terecht was, moeten we afwachten of de Buffalo’s onder Thorup ook play-off 1 halen, maar daar kan de ex-coach van Gent zondag mee een stokje voor steken. En of wraak zoet kan smaken!

Al vier matchen niet meer gewonnen in het Guldensporenstadion

Gent ging de laatste drie competitiematchen op Kortrijk steeds met een puntje naar huis en in 2017 werden ze door de Kerels met 4-1 uitgeschakeld in de Beker van België.

Een van de zaken die Vanderhaeghe bij zijn komst naar Kortrijk in orde moest brengen was de thuisreputatie van de club. En dat lukte ook. Hij won onder meer tegen rivaal Zulte Waregem (4-2) en Moeskroen, pakte een punt tegen Genk en verloor nog niet in eigen huis.

Play-off 1

Gent is zich aan zijn status verplicht om in de top 6 te eindigen, terwijl die druk er voor Kortrijk niet is. Moesten de Kerels de drie punten thuishouden, dan staan ze plots op drie punten van Gent en is een ticket voor play-off 1 niet meer zo ver weg.

Als dat geen extra motivatie is!

Hannes Van Gael

Jupiler Pro League \\ KAA Gent \\ KV Kortrijk
 
 
Reacties.