Topweekend voor Antwerps voetbal, Eric Van Meir geeft zijn voorbeschouwing: "De winnaar van Beerschot-Mechelen pakt de tweede periodetitel"


Foto: © photonews 25 januari 2019 15:45

Het wordt een absoluut topweekend in alle reeksen van het Antwerpse voetbal: vrijdagavond Antwerp-Standard, zaterdag Beerschot Wilrijk-KV Mechelen en Sint-Niklaas-Berchem Sport. Wat kunnen we verwachten? Rasechte Antwerpenaar en analist Eric Van Meir geeft zijn analyse.

Antwerp – Standard

"Het belangrijkste voor beide ploegen is om vooral niet te verliezen. Ze zullen allebei wel play-off 1 halen, maar het kan nog een grote rol spelen om zo snel mogelijk zeker te zijn."

"Beide ploegen hebben ook zeker hun sterke punten: allebei een heel sterk geheel, maar Standard heeft misschien wel meer de spelers die individueel het verschil kunnen maken."

"Ik ga zelf ook kijken vanavond in een uitverkochte Bosuil, dus ik verwacht vooral heel veel sfeer. Ze staan er allebei om bekend dat ze die sfeer kunnen creëren. Hopelijk wordt het ook een goeie match."

Beerschot Wilrijk – KV Mechelen

"Of de tweede periodetitel in die match beslist wordt? Als er een winnaar is wel. Zeker als Beerschot Wilrijk wint, zie ik ze die promotiefinale spelen en dat zou ook het eerlijkste zijn. De bedoeling van het hele format in 1B is om op het einde de twee beste ploegen tegen elkaar te zien uitkomen."

"Mechelen moet zich alleszins niet verschuilen achter die bekermatchen. De kern is sterk en breed genoeg, die moet drie matchen op een week aankunnen."

"Wie het verschil zal maken? De Camargo en Vanzeir zullen belangrijk zijn als de doelpuntenmakers en zeker ook de doelmannen, Vanhamel en Verrips. Dat zullen de sleutelfactoren zijn. Maar ik denk dat het echt wel dicht bij elkaar zal liggen."

Sint-Niklaas - Berchem Sport

"Berchem kan niet meer kampioen worden of zakken, het is vooral kwestie om nog zo hoog mogelijk te eindigen. Het extrasportieve speelt daar ook een rol. Hoe beter de sportieve resultaten, hoe sneller het stadion vernieuwd kan worden."

"Maar het grote probleem van Berchem ten opzichte van Antwerp en Beerschot is: ze hebben geen geld. Er zijn wel sponsors, maar geen investeerders als Ghelamco of BCA of een Saoedische prins."

Jupiler Pro League \\ 1e klasse B \\ 2e amateurliga B \\ Antwerp \\ Standard \\ Berchem Sport \\ SK Sint-Niklaas \\ Beerschot \\ KV Mechelen
 
 
 
Reacties.