UPDATE: Bezus is officieel van KAA Gent, overstap van Sylla naar STVV was de doorbraak

25 januari 2019 14:24

Zulte Waregem heeft bevestigd dat het Mamadou Sylla terug naar Gent laat gaan. De Oost-Vlamingen kunnen dan eindelijk de transfer van Roman Bezus (STVV) afronden.

“SV Zulte Waregem neemt afscheid van Mamadou Sylla”, stond er te lezen op de clubwebsite van Zulte Waregem. “Alle partijen gingen akkoord om de huurovereenkomst met KAA Gent vroegtijdig stop te zetten.”

Een terugkeer naar de Buffalo’s dus voor Sylla, maar dat is niet van lange duur. “STVV leent Mamadou Sylla wel degelijk van AA Gent tot het einde van het seizoen, mét een (weliswaar dure) aankoopoptie”, aldus Het Belang van Limburg.

“Hij doorstond zijn medische testen, traint vrijdag al mee en is zelfs al speelgerechtigd voor de competitiematch tegen Cercle Brugge op zaterdag", stond er verder nog in de Limburgse krant.

En nu Sylla bij Sint-Truiden zit, kan ook de transfer van Roman Bezus naar KAA Gent eindelijk worden afgerond. Er was al een tijdje een akkoord tussen de Limburgers en de Oost-Vlamingen, maar de Kanaries wilden eerst een vervanger (Sylla) hebben voor de spelmaker.

UPDATE:

STVV heeft vrijdagnamiddag officieel bekendgemaakt dat de creatieve middenvelder naar de Buffalo's trekt. "Hij trekt definitief naar KAA Gent", luidde het op de webstek van de Kanaries. "De club wenst Bezus veel succes met zijn nieuwe uitdaging en dankt hem voor zijn harde werk van de afgelopen seizoenen." Bezus tekende een overeenkomst tot medio 2022 bij Gent.

Op hetzelfde moment kondigden de Limburgers ook de komst van Mamadou Sylla aan. "De Senegalese aanvaller versterkt de selectie van Marc Brys en komt op huurbasis over van KAA Gent." Sylla werd door Gent teruggehaald van een uitleenbeurt bij Zulte Waregem om hem dan in de deal te betrekken. Daarom duurde het ook zo lang tegen dat de transfer helemaal in orde was.

Hannes Van Gael

Jupiler Pro League \\ KAA Gent \\ STVV \\ Zulte Waregem
 
 
Reacties.