Essevee liet Sylla dan tóch vertrekken: "Waren niet klaar om elkaar beter te maken"

25 januari 2019 22:43

Het had heel wat voeten in de aarde, maar uiteindelijk gaf Zulte Waregem toe en liet het Mamadou Sylla vertrekken naar STVV door de huurovereenkomst van de Buffalo op te zeggen. Francky Dury legt uit.

Gent haalde Bezus binnen van STVV en wilde in de plaats Mamadou Sylla op huurbasis naar Stayen laten vertrekken, maar Zulte Waregem strooide nog enkele dagen roet in het eten.

Na een goed gesprek én een garantie van Hamdi Harbaoui dat hij zeker zal blijven tot het einde van het seizoen, werd alsnog besloten om Sylla te laten vertrekken. "Als je drie spelers aantrekt, dan moet er ook iemand vertrekken", was Dury duidelijk. Met Seck, Peeters en Idrissa Sylla kwam er heel wat kwaliteit bij.

Dat we onderaan staan heeft ook niet geholpen

Naast Harbaoui en Idrissa Sylla - "Altijd goed voor zijn doelpunten en balvast" - heeft Essevee met Bedia nóg een diepe spits, waardoor Mamadou Sylla vooral als flankspeler kon worden uitgespeeld. Daar is met De Pauw, Soisalo, Bjordal, Buffel en Bongonda nog volk genoeg present.

"Hij had vorig jaar weinig gespeeld bij Gent en haalde daardoor niet zijn beste vorm, we dachten dat hij op de drie posities kon spelen naast Harbaoui. We waren niet klaar om elkaar beter te maken, dat we onderaan staan heeft ook niet geholpen. In een ploeg die wint, die vertrouwen pakt, had hij zich beter kunnen ontwikkelen."

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ STVV \\ Zulte Waregem
 
 
Reacties.