Alles of niets voor Lokeren én Zulte Waregem? Dury reageert ferm én heeft recht van spreken

26 januari 2019 17:34

Sporting Lokeren - Zulte Waregem is misschien wel dé kraker van de speeldag, want er hangt enorm veel van af. Alhoewel? Francky Dury wil de druk op meerdere manieren afhouden van zijn groep.

"De voorbereiding op dit treffen met Sporting Lokeren was goed, ik zag tegen Antwerp goede dingen en balans - ondanks de nederlaag. We hebben een correctie uitgevoerd met drie transfers, zoals we ook vorig jaar deden. Toen zijn we eruit geraakt", verwees Dury naar vorig seizoen - toen Harbaoui & co de redding verwezenlijkten.

Mét Harbaoui (hij blijft zeker deze transfermercato) en enkele nieuwkomers (Sylla, Seck en Peeters) moet ook dit seizoen de redding worden behaald. De kloof met Sporting Lokeren is zes punten, dat kunnen er zaterdagavond dus drie, zes of negen worden.

Geen cruciale wedstrijd

"Natuurlijk is het een belangrijke match, maar het is ook geen cruciale wedstrijd. Na de match zijn er nog zeven wedstrijden waarin we het verschil kunnen maken en we ons kunnen redden. We moeten de stress nu niet te hoog laten worden op die ene wedstrijd."

Rest de vraag of De Boeck het zinkende schip van Lokeren kan redden? "Je bent ook afhankelijk van de spelers die je voorhanden hebt. Een trainerswissel heeft altijd een effect, maar ik ben vooral bezig met Zulte Waregem."

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ Sporting Lokeren \\ Zulte Waregem
 
 
Reacties.