Niet om aan te zien, maar STVV springt terug top-zes in na overwinning bij Cercle

26 januari 2019 21:34

STVV heeft zich opnieuw in de top-zes gevoetbald op bezoek bij Cercle. Nu ja, gevoetbald... de partij was niet om aan te zien, maar twee stilstaande fases deden de match in het voordeel van de Kanaries kantelen.

Al snel was duidelijk dat we geen hoogstaande wedstrijd zouden krijgen in het Jan Breydelstadion. De slechte passen waren veelvuldig en beide teams leken door de ondergrens te zakken. Voor STVV waren er verzachtende omstandigheden, Brys mist immers nog steeds een pak spelers.

De thuisploeg kwam op voorsprong dakzij een goeie vrije trap van Mercier. De Franse nummer tien schilderde de bal op het hoofd van Omolo en die kopte overhoeks binnen. STVV was zo meteen op achtervolgen aangewezen. De Limburgers maakten vlak voor rust ook gelijk, Acolatse gaf na een hoekschop mooi breed op Botaka en die knalde binnen.

Rusten met een 1-1 tussenstand dus en we bleven toch wat op onze honger zitten, maar na de koffie ging Cercle beter van start. Tormin, Hazard en Cardona lieten echter de wenkende kansen liggen. Vooral die laatste speelde een dramatische wedstrijd.

Aan de overkant kwam er -tegen de gang van het spel in- wel een doelpunt. Een vrije trap kwam op het hoofd van Botaka terecht en die bood Boli de makkelijkste goal uit zijn carrière aan. U merkt het, het was alwéér op stilstaande fase. De enige veldgoal, eentje van Lusamba, werd nog afgekeurd door de VAR en ook zes minuten extra tijd brachten geen doelpunt meer voor de thuisploeg. STVV komt zo op een diefje in de top-zes.