Boskamp blikt vooruit op de Klassieker tussen 'zijn' Feyenoord en Ajax en heeft ook zijn eigen kijk op de transfer van De Jong

26 januari 2019 19:21

Dit weekend staat de klassieker der klassiekers op het programma en het is geen geheim dat Johan Boskamp dan even zijn neutrale bril afzet. De Feyenoorder in hart en nieren reageerde ook op de transfer van Ajacied Frenkie De Jong naar Barcelona.

"Als De Jong op de plaats van Busquets wil spelen, dan moet hij nog twee jaar geduld hebben", steekt Boskamp van wel in Het Belang van Limburg. "Gelukkig voor hem kan hij ook elders op het middenveld uit de voeten. Maar dan is het de vraag wat trainer Valverde met bijvoorbeeld Rakitic en Vidal gaat doen."

Boskamp is er echter wel niet zeker van dat Barcelona ook zoveel betaald zou hebben voor een speler van dezelfde kwaliteit die voor een Belgische topclub speelt. "Ik betwijfel of De Jong 86 miljoen euro had opgeleverd als hij voor Anderlecht of KRC Genk had gevoetbald. Ajax is een grotere naam in het Europees voetbal."

De Klassieker

Zondag staat de oerklassieker tussen Feyenoord en Ajax op het programma in de Eredivisie en dan is het voor de rasechte Rotterdammer onmogelijk om neutraal te blijven. Ajax kan nog tot aan het einde van het seizoen een beroep doen op De Jong en ook die andere topper, Matthijs de Ligt, is nog steeds een Ajacied.

“Maar denk nu niet dat ik schrik heb dat die Ajacieden zondag tegen mijn Feyenoord komen winnen. PSV hebben we in de Kuip ook geklopt. Dat het niet loopt bij ons staat los van de Klassieker, dan komen er altijd vreemde krachten los.”

Hannes Van Gael

Nederlandse Eredivisie \\ Feyenoord \\ Ajax
 
 
Reacties.