De Bock doet een boekje open over Bielsa: "Die spionage verbaast me niets" & "Even maniakaal als Preud'homme"

26 januari 2019 13:46

Laurens De Bock ging na Club Brugge zijn geluk beproeven bij Leeds United en daar speelde hij onder Marcelo Bielse, de eigenaardige Argentijnse coach.

"Bielsa is een coach die erg hard hamerde op de passing", steekt Laurens De Bock van wal in Het Nieuwsblad. "En steeds opnieuw die beelden. Werkelijk elke oefening werd begeleid door beelden van bij zijn vorige clubs. Eerst in de briefing voor de training, daarna nog eens langs de zijlijn."

Maniakaal zoals Preud'homme

"De communicatie met hem was niet eenvoudig. Normaal zei hij alles in het Spaans en een tolk vertaalde dan voor ons. Behalve als hij kwaad was, dan ging het zonder vertaler, in het Spaans. En iedereen had het begrepen."

Bielsa kwam een tijdje terug negatief in het nieuws omdat hij een spion naar de training van de tegenstander stuurde. "Dat verbaast me niet. Hij zet alles op alles en het minste detail is belangrijk voor hem. Zoals Michel Preud'homme, die is ook maniakaal. Ik had Preud'homme graag. Als mens én als trainer. Net als bij Bielsa wordt het stil als hij een kamer binnenkomt."

Hannes Van Gael

Jupiler Pro League \\ Club Brugge \\ Leeds United \\ KV Oostende
 
 
Reacties.