Lokeren-kapitein Overmeire wil niet ten onder gaan met zijn schip: "Ik weiger te doemdenken"

26 januari 2019 14:21

De opdracht is even simpel als loodzwaar voor Sporting Lokeren: erin blijven. Het lot van de club uit het Waasland hangt aan een zijden draadje en in het slechtste geval kan Zulte Waregem dat vanavond zo goed als definitief doorknippen. Killian Overmeire blikt vooruit.

Voor de 33-jarige kapitein is het misschien zelfs één van de belangrijkste matchen ooit. "Moeilijke vraag... Misschien is het inderdaad wel de belangrijkste match uit mijn carrière. De eerste bekerfinale in 2012 was dat ook, weliswaar op een heel andere manier", zegt Overmeire aan Gazet van Antwerpen.

"In het seizoen 2009-2010 waren we ook al eens verwikkeld in een lange degradatiestrijd, toen met Roeselare. Op de slotspeeldag verloren we thuis van Anderlecht met 0-4. Gelukkig voor ons speelden ze gelijk tegen Westerlo, waardoor wij de degradatie ontliepen. Zoiets wil ik nooit meer meemaken."

Als we ons nog uit deze netelige situatie kunnen redden, plaats ik dat qua prestatie op gelijke hoogte met onze bekerfinales - Killian Overmeire

Maar het is zeker wel een mogelijkheid... Want wat als Lokeren straks wel degradeert? "Daar weiger ik voorlopig aan te denken, want dan ben ik niet meer gefocust op het positieve. Met andere woorden, ik weiger te doemdenken", meent Overmeire.

Yannick Lambrecht

Jupiler Pro League \\ Sporting Lokeren \\ Zulte Waregem
 
 
Reacties.