Union haakt definitief af in titelstrijd na nederlaag in het Kuipje

26 januari 2019 19:01

Westerlo heeft een schitterende zaak gedaan in 1B. In het eigen Kuipje versloegen ze Union SG met 2-0 en daardoor doen ze weer mee om straks in de top vier te eindigen om play-off 2 te spelen met de ploegen uit 1A.

Westerlo was de betere ploeg en had ook de beste kansen. Union leek reeds alles op de bekermatch van dinsdag tegen KV Mechelen te zetten. Na een halfuur was het Ambroise Gboho die op een mooie manier de score opende. Besuschkow was met een vrije trap voor rust wel nog dichtbij de gelijkmaker en ook Ferber kon nog eens van kortbij uithalen.

Maar na de rust was het weer aan Westerlo. Een dikke twintig minuten voor affluiten zorgde de Zuid-Afrikaan Kurt Abrahams voor de dubbele voorsprong. Union kon daarna geen vuist meer maken. De Brusselaars leken trouwens heel de match wat afwezig.