Club Brugge, KV Kortrijk en Charleroi deden nog geen enkele inkomende wintertransfer: wat zoeken zij nog voor Transfer Deadline Day?

27 januari 2019 07:03

De wintermercato loopt op zijn einde en drie eersteklassers hebben zich nog altijd niet versterkt: Club Brugge, KV Kortrijk en Charleroi. Wat zoeken zij nog voor Transfer Deadline Day?

Club Brugge

Al in december was het duidelijk dat Club op zoek ging naar twee specifieke profielen. Ten eerste: een linkvoetige, voetballende verdediger, want nu is Denswil de enige. Ten tweede: een sterke en doelgerichte spits, om tegen de zomer het bijna onvermijdelijke vertrek van Wesley te kunnen opvangen.

In de voorbije maand waren er ook wel spelers in beeld: Gonçalo Cardoso (Boavista), Michael Krmencik (Plzen)... Maar voorlopig dus geen nieuwkomers. De beste wintertransfers, menen ze bij Club, zullen uiteindelijk nog de verlengde verblijven van de sterkhouders en de terugkeer van de langdurig geblesseerden zijn.

KV Kortrijk

Bij Kortrijk werd aanvankelijk gevreesd voor een ware leegloop, maar dat is uiteindelijk nog vrij beperkt gebleven. De belangrijkste uitgaande transfer is zonder twijfel die van Kaminski naar Gent, maar met Bruzzese is er reeds een volwaardige vervanger in doel voor handen.

Sterkhouder Chevalier lijkt ondanks de grote interesse niet te vertrekken. Erg veel beweging op de transfermarkt verwachten we dus niet meer.

Charleroi

De Carolo's namen net afscheid van hun beste speler Benavente en die moet hoe dan ook nog snel vervangen worden met het oog op play-off 1. Een zestal pistes worden bewandeld, waaronder die van Morioka. De Japanse spelmaker is overbodig bij Anderlecht, maar is zelf niet happig naar een vertrek.

Aan financiële middelen is er alleszins geen gebrek in Charleroi. Zes miljoen voor Benavente, vorige zomer vijf miljoen voor Rezaei... Maar het is natuurlijk allemaal wat lastiger in de winter.

Yannick Lambrecht

Jupiler Pro League \\ Charleroi \\ Club Brugge \\ KV Kortrijk
 
 
Reacties.