Boskamp ziet toch nog groot verschil met Nederlandse topclubs: "Ik betwijfel of De Jong 86 miljoen euro had opgeleverd bij Anderlecht of Genk"

27 januari 2019 23:06

Het is de transferschok van deze winter: Frenkie De Jong trekt na dit seizoen voor het astronomische bedrag van 86 miljoen euro naar Barcelona. Een absoluut record voor de Ajacieden.

Johan Boskamp laat ook zijn licht schijnen over de monstertransfer: "De Jongs transfer is enorme reclame voor het Nederlands voetbal", zegt hij in Het Belang van Limburg. "Er komt daar heel wat talent bovendrijven. Matthijs de Ligt van Ajax is er nog zo eentje. Zo komen er mondjesmaat weer Nederlanders bij Europese topclubs. Er is veel gezegd over het transferbedrag."

Ook in Jupiler Pro League?

De Nederlandse analist vergelijkt ook met onze Belgische topclubs: "Ik betwijfel of De Jong 86 miljoen euro had opgeleverd als hij voor Anderlecht of KRC Genk had gevoetbald. Ajax is een grotere naam in het Europees voetbal."

"Zelfs nu de Belgische nationale ploeg al zes à zeven jaar aan de top staat, is dat niet veranderd. Bovendien heeft Ajax internationaal de naam om toptalenten af te leveren. Dat is altijd zo geweest."

Clint Vens

Nederlandse Eredivisie \\ Feyenoord \\ Ajax
 
 
Reacties.