De coach was "content", ploegmaat iets lyrischer over Verschaeren: "Ik voorspel dat hij een grote carrière gaat maken"

27 januari 2019 21:30

Yari Verschaeren zorgde eindelijk voor wat licht in het duistere seizoen van de Anderlecht-fans. Eindelijk hadden de supporters in het Constant Vanden Stock-stadion nog eens iets - en iemand - om voor te juichen.

Als Fred Rutten slim is, laat hij Verschaeren de komende weken staan. De 17-jarige aanvaller brengt kwaliteit, maar ook - en misschien is dat op dit moment nog belangrijker - rust bij de supporters. Een jeugdtalent dat zo kan voetballen, moet je momenteel wekelijks voor de leeuwen gooien.

Fred Rutten liet zich echter niet verleiden tot grootspraak. "Ik hou er niet van om één of twee spelers uit te halen. Anderlecht bulkt van de talenten en Yari is er daar zeker eentje van. Normaal gezien maken die nog meer progressie met de tijd. Maar ik was er vandaag content mee", zei de Nederlander. Waarschijnlijk ook om geen al te grootse verwachtingen te creëren.

Alexis Saelemaekers, twee jaar ouder dan Verschaeren, liet zich al wat meer gaan. "Zijn rust aan de bal op zo'n jonge leeftijd is opmerkelijk", zei de rechterflank. "Het is indrukwekkend. Ik voorspel dat hij een grote carrière gaat maken."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Eupen
 
 
Reacties.