Een pakkend eerbetoon, scorende millennial en een spits die zijn ex-ploeg nekt vs lijder Genk en Lokerse pudding

28 januari 2019 22:16

Ook in het seizoen 2018 - 2019 staan we de hele week voor jullie klaar in de Jupiler Pro League op alle velden en in ons kantoor. Op maandag mag u dus ook naar wekelijkse gewoonte een nabeschouwing verwachten met toppers én floppers.

TOP

Club leeft nog

De mooiste wedstrijden van het weekend? Dat was misschien toch wel KV Oostende - Club Brugge. De Kustboys voetbalden goed mee en zorgden voor een paar hoogtepunten tegen blauw-zwart.

Bij Club Brugge was Siebe Schryvers als tweede aanvaller erg gretig, continu dreigend en belangrijk bij het uitlokken van de strafschop. Een type als hem werd node gemist tegen Charleroi, dit weekend is blauw-zwart de winnaar van het weekend.  

Eerbetoon Cercle

Maar voetbal is maar voetbal uiteindelijk. Zo kwam bij de explosie van een silo in Deinze een doelman van Vichte en tevens supporter van Zulte Waregem om het leven, terwijl een supporter van Anderlecht dit weekend uit het leven stapte, ... 

En er was onlangs ook de plotse en onverwachte dood van de kinesist van Cercle Brugge op erg jonge leeftijd. De Vereniging kwam voor de wedstrijd tegen STVV met een prachtig eerbetoon, het werd meteen ook het hoogtepunt van een slechte wedstrijd.

Gered(?)

Speeldag 23 bracht een aantal verrassende uitslagen met zich mee en vooral enkele staartploegen mogen zich nu de koning te rijk noemen. Met voorop Moeskroen, dat ging winnen bij leider Genk en daarvoor rekende op zijn aanvalsduo Leye en Awoniyi - een voltreffer.

Ook Waasland-Beveren pakte een knap puntje op bezoek bij Charleroi, terwijl Zulte Waregem in de kelderkraker overtuigde met ex-spelers van Lokeren (Harbaoui & De Pauw) in een hoofdrol. Champagne ontkurken is niet aan de orde, maar in de degradatiestrijd deden ze een waanzinnige stap.

Ook nog eervolle vermeldingen voor jongeling Yari Verschaeren die de eerst speler van geboortejaar 2000 is die raak trof in de Jupiler Pro League. Mbokani redde dan weer een punt voor zijn team toen het met een mannetje minder stond.

FLOP

Veroordeeld(?) 

Tenzij er nog een verplichte degradatie volgt bij Waasland-Beveren of een andere club door een nasleep van Operatie Propere Handen, lijkt het erop dat Sporting Lokeren veroordeeld is tot een ticketje naar 1B.

Met wat ze tegen Zulte Waregem op de mat legden, zouden ze het in die reeks ook moeilijk hebben om de mond boven water te houden. Na een degelijk begin zakte de pudding in elkaar, doelpunten werden makkelijk weggegeven en voorin stond een niet eens zo scherpe spits gewoon in de basis. Lambrecht vertrok vroegtijdig, de supporters hebben het al begrepen.

Lijder Genk

De fiere leider van de voorbije maanden bleek plots tegen Moeskroen een zenuwachtige bende, die er maar weinig van wist te bakken tegen de staartploeg.

Vooral debutant Borges maakte een veelbesproken, maar al even verschrikkelijk debuut. Het onaantastbare van de Limburgers is (even) weg, Club Brugge kwam terug wat dichter in de stand. de play-offs zijn nog veraf.

VARziend en bijziend

Elke week opnieuw schiet de arbitrage en de VAR in ons landje wel weer eens in de eigen voet. Deze keer zagen ze een buitenspelgeval van meters over het hoofd.

Elke week opnieuw komt er achteraf een uitleg waardoor het allemaal nog lijkt mee te vallen, maar de ondergrens is bereikt. Sommige coaches geven het op om er nog tegen in te gaan, anderen vallen ondertussen ook al de logische beslissingen aan omdat ze het niet meer begrijpen. Tekenend.

Redactie

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Antwerp \\ Club Brugge \\ Zulte Waregem \\ Cercle Brugge
 
 
Reacties.