Van der Bruggen: "Dit is de samenvatting van ons seizoen, zonder pech staan we in play-off 1"

28 januari 2019 07:45

Het zit KV Kortrijk echt niet mee dit seizoen. De Kerels hadden ook tegen AA Gent een pak kansen, maar het schortte aan geluk in de afwerking. Kapitein Hannes Van der Bruggen gaf zijn analyse.

"Qua kansen hebben we elk een helft gehad. Gent had de betere kansen in de eerste helft, maar de tweede helft hebben ze misschien twee keer op doel geschoten", aldus Hannes Van der Bruggen achteraf. "Het feit is dat we dit seizoen al zoveel pech gehad hebben."

Pech, pech, pech

"Aan het einde zegt men altijd dat je staat op de plaats waar je verdient te staan, maar dan denk ik dat we nog een 21 op 21 verdienen om dit recht te trekken. Als we alle punten hadden die we zouden verdienen, zaten we nu al in de top-zes. Het is echt te veel om op te noemen. Tegen Oostende, op Cercle, thuis tegen Waasland-Beveren, op Standard, vandaag..."

Het wordt moeilijk om play-off 1 te halen -Hannes Van der Bruggen

Gent verraste in het begin wel. "Dat klopt, we hadden het moeilijk met die dubbele flanken, maar na een kwartier hebben we dat goed opgelost. In de tweede helft op de lat en daarna die fase met Kaminski. Dit is gewoon zuur. Dit is de samenvatting van ons seizoen. We spelen goed, maar we zijn niet efficiënt genoeg."

Wat nu voor de rest van dit seizoen? De kloof met de top-zes wordt immers groter. "Ik ga nu niet zeggen dat het onmogelijk is, maar het wordt moeilijk. Zolang het kan, gaan we ervoor en wie weet wat er nog kan gebeuren dit seizoen."

Sander De Graeve

Jupiler Pro League \\ KAA Gent \\ KV Kortrijk
 
 
Reacties.