Mededeling van Antwerp: "Media hangen negatief beeld op van onze club" & "Fel overdreven en niet correct"

29 januari 2019 21:06

In een communiqué gericht aan de supporters reageert Antwerp FC op de manier waarop bepaalde media berichten over de club.

"Royal Antwerp FC wil een positief verhaal schrijven, maar dat stuit hier en daar op tegenstand. Zowel vanuit bepaalde Vlaamse als Waalse media wordt er tegenwoordig een negatief beeld over onze club opgehangen. We gunnen iedereen een mening, al lijken ons bepaalde woordkeuzes fel overdreven en niet correct", klinkt het op de clubwebsite.

"RAFC heeft een Engelse speelstijl, een combinatie van gedrevenheid, fysiek en techniek. Dat in een negatief daglicht plaatsen is niet respectvol. Zeker omdat de statistieken dat tegenspreken want Antwerp is niet eens de ploeg met de meeste fouten. Misschien maakt het allemaal deel uit van de psychologische oorlogsvoering die clubs en trainers graag voeren nu de zenuwen overal strak gespannen staan?"

"In ieder geval, die framing betreuren wij ten zeerste, omdat zoiets een negatieve invloed heeft op de publieke opinie. Daarom vragen wij jullie om daar samen met de staf en het team boven te staan. Om ons daar niet door te laten afschrikken, maar er integendeel extra kracht uit te putten. En we zijn zeker dat alle professionele voetbalinstanties, zoals de Pro League, de KBVB en het scheidsrechterskorps genoeg ervaring hebben om de neutraliteit te bewaren en niet mee te gaan in deze stemmingmakerij."

Lees hier de volledige mededeling van Antwerp:

Redactie

Jupiler Pro League \\ Antwerp
 
 
Reacties.