Thorup schrok ook: "Thibault heeft dat zelfs op training nog niet laten zien"

29 januari 2019 19:13

Jess Thorup strooide voor de wedstrijd tegen Kortrijk nog zand in de ogen, maar uit zijn opstelling bleek één ding: sparen voor woensdag. De gok van de Deen pakte echter goed uit, waardoor AA Gent nog maar eens een boost kreeg op weg naar Oostende.

"We wisten dat het hier een gevecht zou worden. We hebben ook donderdag tegen Oostende heel wat krachten verbruikt. Daarom heb ik zoveel namen gewijzigd en ook het systeem aangepast." Dat lukte wonderwel, al kende Gent ook wat geluk toen KV Kortrijk in de tweede helft heel wat kansen liet liggen.

"We hadden maar twee dagen op dit systeem met deze spelers getraind, maar ik had er vertrouwen in. Ik wist dat ook dit team zou kunnen winnen, ik geloof immers in al mijn spelers. Ik zal iedereen nodig hebben om de doelstellingen te kunnen bereiken." Thibault De Smet tekende voor een wereldgoal met zijn mindere rechter, dat had Thorup ook niet zien aankomen.

Wereldse Thibault

"Ik heb hem dat zelfs op training nog niet zien doen." Het belang van het doelpunt was evident. "Toen die erin ging, wist ik dat we de match zouden winnen."

Sander De Graeve

Jupiler Pro League \\ Beker van België \\ KAA Gent \\ KV Kortrijk
 
 
Reacties.