Als KV Mechelen promotie mag vieren, komt er een rare voorbereiding op bekerfinale - en heeft coach Vrancken een voorkeur voor Gent of Oostende?


Foto: © photonews 30 januari 2019 18:47

KV Mechelen wist zich te plaatsen voor de bekerfinale en dus is het nu al zeker van een wedstrijd op 1 mei tegen KV Oostende of KAA Gent. De voorbereiding daartoe zou wel eens bijzonder vreemd kunnen zijn.

Voor de spelers van KV Mechelen was door de degradatie vorig jaar het seizoen ten einde gekomen op 11 maart 2018. Ze begonnen daardoor uiteindelijk vroeger aan het de voorbereiding op het nieuwe seizoen, omdat het zinloos was tot eind mei te blijven trainen.

1 mei

Een jaar later loert er opnieuw een rare kalender om de hoek. Als Malinwa de komende weken de promotie weet af te dwingen, dan zal het tussen maart en 1 mei opnieuw enkele weken vrij zijn - de promovendus speelt net als de degradant van 1A geen play-off 2.

Als KV Mechelen de komende vijf wedstrijden de tweede periode naar zich kan toetrekken, speelt het al op 3 maart zijn laatste partij. In een geval van een finale tegen (vermoedelijk) Beerschot-Wilrijk, wordt dat twee weken later.

Voorkeur in de finale? 

Daarna wordt het echter wachten tot 1 mei - tenzij ze naast promotie grijpen en dus play-off 2 spelen. Het kan voor vreemde situaties zorgen en het is overduidelijk dat ze bij de KBVB zo'n scenario nooit in hun hoofd hebben laten opkomen bij het opstellen van de kalender.

Wie de tegenstander wordt in de finale? KAA Gent of KV Oostende. "Een voorkeur heb ik niet", aldus Wouter Vrancken. "Misschien dat Oostende net iets haalbaarder is, maar de match tegen Gent is dan misschien weer een mooiere eindstrijd? Gent is ook een ex-team van mij ..." 

Beker van België \\ Union SG \\ KV Mechelen
 
 
 
Reacties.