De tactiek Luciano D'Onofrio: het 'wij tegen zij'-verhaal werkt

30 januari 2019 22:52

Luciano D'Onofrio deed het eerder bij Standard en is er nu ook in aan het slagen bij Antwerp: de gelederen worden er gesloten. Antwerp tegen de rest van de Jupiler Pro League... 't Is een manier van oorlog voeren.

D'Onofrio zou er ooit een boek moeten over schrijven. Bij de Rouches kreeg hij het ook voor elkaar dat iedereen binnen de club mee was in het verhaal dat hij wou schrijven: 'wij tegen de boze buitenwereld, die elke gelegenheid zal aangrijpen om ons kapot te krijgen.'

Datzelfde verhaal wordt nu in een moderner tintje bij The Great Old geschreven. Letterlijk zelfs. Ziehier een bericht aan de fans gisteren. "Royal Antwerp FC wil een positief verhaal schrijven, maar dat stuit hier en daar op tegenstand. Zowel vanuit de Vlaamse als Waalse media wordt er tegenwoordig een negatief beeld over onze club opgehangen."

Antwerp betreurt berichtgeving

"We gunnen iedereen een mening, al lijken ons bepaalde woordkeuzes fel overdreven en niet correct. Antwerp heeft een Engelse speelstijl, een combinatie van gedrevenheid, fysiek en techniek. Dat in een negatief daglicht plaatsen is niet respectvol. Zeker omdat de statistieken dat tegenspreken."

"Antwerp is niet eens de ploeg met de meeste fouten. Misschien maakt het allemaal deel uit van de psychologische oorlogsvoering die clubs en trainers graag voeren nu de zenuwen overal strak gespannen staan. In ieder geval, die framing betreuren wij ten zeerste, omdat zoiets een negatieve invloed heeft op de publiek opinie." 

Onvoorwaardelijke steun

"Daarom vragen wij jullie om daar samen met de staf en het team boven te staan. Om ons daar niet door te laten afschrikken, maar er integendeel extra kracht uit te putten." Einde persbericht... Het 'wij tegen zij'-gevoel werkt. De aanhang smult ervan, ook van het potige spel. Daar hoeven ze zich echt geen zorgen over te maken binnen de club. Antwerp krijgt onvoorwaardelijke steun van zijn fans. 

Daarom is ook Jelle Van Damme zo populair. Gisteren pakte hij op Instagram nog uit met de leuze: "We are Antwerp, we do what we want", als antwoord op de kritiek. D'Onofrio heeft er niet veel voor nodig gehad: iedereen is al mee hoor.

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Antwerp
 
 
Reacties.