Pro League start onderzoek na uitspraken Laszlo Bölöni, trainer Antwerp riskeert serieuze boete

30 januari 2019 17:28

Iedereen stond vrijdagavond met open mond te luisteren naar Laszlo Bölöni, die niet voor de eerste keer tekeer ging over de VAR. Voor de Pro League blijkbaar de druppel die de emmer deed overlopen.

"Het management van de Pro League startte vandaag de procedure op van het reglement inzake Respect voor Scheidsrechters. Dit gebeurde naar aanleiding van verklaringen van trainer László Bölöni (R. Antwerp FC.) na de wedstrijd tegen Standard de Liège van vrijdag 25 januari", klinkt het bij de Pro League.

"Het reglement, dat van kracht is sinds 1 januari van dit jaar, stipuleert dat bij verklaringen die de integriteit of het respect voor de scheidsrechter kunnen aantasten, deze door het management van de Pro League worden voorgelegd aan de ad-hoc commissie bevoegd voor de uitvoering van dit reglement."

"Deze commissie zal de beschuldigde horen en zijn advies voorleggen aan het management van de Pro League die verdere stappen onderneemt. Mogelijke sancties zijn een opgelegde vergoeding van €5.000 bij een eerste veroordeling tot €10.000 in geval van recidive."

Jupiler Pro League \\ Antwerp
 
 
 
Reacties.