Drie redenen waarom het een relatief rustige wintermercato werd

01 februari 2019 10:15

De wintermercato in België is relatief rustig geweest. Er was wel wat beweging, maar niet zoals in andere transfermercato's. Vooral bij de topclubs is het rustig gebleven. En laat dat één van de redenen zijn waarom het in héél de competitie kalm bleef.

Elke manager deed nochtans zijn best om spelers te slijten, maar ze kwamen veelal van een kale reis terug. Drie redenen waarom...

De zaak 'Propere Handen'

Er is heel wat voorzichtigheid bij de clubs. En aangezien de meesten niet van hun ongewenste spelers afgeraakten, werd er ook weinig inkomend gerealiseerd. Vooral bij Anderlecht viel op dat ze niet konden terugvallen op Mogi Bayat, die waarschijnlijk wel wat meer naar de uitgang had kunnen begeleiden.

Andere clubs bleven dan weer voorzichtig omdat voor tweederde van de eersteklassers de competitie er toch zo goed als opzit en ze voor play-off 2 geen zware investeringen meer willen doen met de veranderingen die er voor komende zomer (clearing house, betalingen van de manager door spelers,...) zitten aan te komen.

Topclubs gaven geen geld uit

Er circuleerde weinig geld in het Belgische voetbal. Meestal halen de topclubs wel een paar uitblinkers van de kleinere ploegen weg, maar nu waren er enkel Gent dat Thomas Kaminski en Roman Bezus en Genk dat Casper De Norre transfereerden. 

Ook naar het buitenland werd er weinig verscheept. En dus hadden de kleinere ploegen amper geld om zelf iets te doen... Vicieuze cirkel.

Langere contracten

Vorig jaar waren er in de winter heel wat spelers die over een aflopend contract beschikten en dus een oplossing zochten, net als hun clubs. Dat betekende dat er heel wat meer coöperatie was. Dit jaar had waren er heel weinig spelers in die situatie.

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Antwerp \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ KAA Gent \\ KV Oostende
 
 
Reacties.