Analist maakt OHL met de grond gelijk: "De club is haar ziel verloren" & "Het is 1 seconde voor 12"

01 februari 2019 18:50

Oud-Heverlee mag zich stilaan beginnen opmaken voor een bikkelharde strijd tegen degradatie naar de hoogste amateurklasse. Dat heeft het volgens analist Eddy Demarez te danken aan enorm wanbeleid.

"In Leuven hebben ze een omgekeerde strategie", steekt Eddy Demarez zijn klaagzang van wal bij Sporza. "Normaal gezien begint alles op het veld, maar bij OHL geven ze voorrong aan de infrastructuur. De eerste drie jaar wordt daaraan gewerkt, dan pas volgt het sportieve."

En op het veld loopt het allerminst goed bij Oud-Heverlee Leuven. Vanavond (vrijdag) spelen de Vlaams-Brabanders tegen Roeselare, dat gedeeld mee laatste staat in de algemene rangschikking. Dat het zo laag staat heeft de club volgens Demarez te danken aan het bestuur en aan trainer Nigel Pearson.

"Er is geen enkele ploeg in België of het buitenland waar een trainer met deze resultaten aan mag blijven. Tactisch zie je geen enkele lijn in het spel van de ploeg en tijdens matchen coacht hij niet of nauwelijks. Er is voldoende kwaliteit in een kern die breder is dan die van KV Mechelen."

De Engelse managers hadden de trainer volgens Demarez al lang zijn C4 moeten geven. "Alle belangrijke beslissingen worden door de Engelse managers van Leicester genomen en het geld is Thais, maar er is totaal geen voeling met de fans, lokale sponsors of de regio. Deze club is haar ziel kwijt."

Ontslag is dus noodzakelijk volgens de voetbalcommentator, anders redt de club het niet. "en goede trainer kan dit zeker nog rechtrekken in de play-downs, want er is kwaliteit genoeg. Het is wel 1 seconde voor 12."

Hannes Van Gael

2e klasse \\ Roeselare \\ OH Leuven
 
 
Reacties.