Hoe de transfer van Carrasco naar Arsenal afsprong

01 februari 2019 09:25

Yannick Carrasco zal het seizoen moeten volmaken in China. De Rode Duivel wilde nochtans erg graag vertrekken, maar zijn club Dalian was niet meteen geneigd om mee te werken. De Europese topclubs die in hem geïnteresseerd waren, stuitten op een 'njet'.

In Football London wordt nog eens uit de doeken gedaan hoe het allemaal is verlopen. Het is vooral bij Arsenal dat Carrasco snel op de radar stond. Begin januari al. Door de financiële situatie van de Engelse topclub, was de ploeg trainer Unai Emery vooral geïnteresseerd in een uitleenbeurt. Daliaj stond daar echter niet voor te springen.

Arsenal richtte zijn vizier vervolgens op andere transfertargets zoals Ivan Perisic. Die zag een verhuis naar Londen wel zitten. Inter was bereid om mee te werken, maar wilde dan wel dat het om een definitieve overstap zou gaan. Aangezien dat niet tot de mogelijkheden bleek te behoren, meldde Arsenal zich opnieuw voor Carrasco.

Geen huurovereenkomst

Het deed bij Daliaj een bod om de flankspeler te huren tot het einde van dit seizoen, maar daar wilden de Chinezen nog steeds niet van weten. Ook met AC Milan werd er geen overeenkomst bereikt, waardoor Carrasco tegen wil en dank vastzit in Azië.

Premier League \\ Serie A \\ Arsenal \\ AC Milan
 
 
 
Reacties.