De Boeck sluit toekomst bij Lokeren niet uit en blikt vooruit naar competitieslot: "Ik draag die club in mijn hart"

01 februari 2019 09:41

Glen De Boeck stond bij zijn aanstelling als trainer van Lokeren al voor een loodzware opdracht en zijn taak is er na de nederlaag tegen Zulte Waregem alleen nog maar moeilijker op geworden. Al betekent een eventuele degradatie niet noodzakelijk dat De Boeck niet in Lokeren kan blijven.

"Ik ben ervan overtuigd dat we erin moeten blijven geloven, zelfs al zijn we afhankelijk van wat anderen doen. Ik besef dat we minstens 12 op 21 moeten halen. Wat niet gemakkelijk is, maar ook niet onmogelijk. Er zijn al gekkere dingen gebeurd in het voetbal", houdt De Boeck in HLN de moed erin.

Blijkt de degradatie toch onvermijdelijk, dan staat de trainer nog niet weigerachtig tegenover een verlengd verblijf. "Dat zou perfect kunnen. Als er een plan is. Tweede klasse was vroeger vrij amateuristisch, maar 1A en 1B zijn twee professionele reeksen. Als ik in 1A kan werken, dan ook in 1B."

Verleden telt niet

Voorlopig focust hij zich wel op de korte termijn en dat is de verplaatsing naar zijn ex-ploeg Kortrijk. "Ik heb er heel graag gewerkt, draag die club echt in mijn hart. Ik wens de Kortrijk-spelers en de club het beste toe, maar nu heel even niet. Het verleden telt niet, hoe positief het ook was."

Kevin Vanbuggenhout

Jupiler Pro League \\ Sporting Lokeren \\ KV Kortrijk
 
 
Reacties.