Meest bedrijvige dribbelaar van de competitie ergert zich niet langer aan aanslagen van verdedigers: "Al blij als ik levend het veld mag verlaten"

01 februari 2019 10:35

De meest bedrijvige dribbelaar van de Jupiler Pro League is eigendom van Racing Genk en speelt een sterk seizoen bij Moeskroen. Hij moet ook veel schoppen incasseren, maar daar trekt hij zich steeds minder van aan.

"Ik dribbel enkel om mezelf uit een hachelijke situatie te redden", zegt Manuel Benson bij Sport/VoetbalMagazine. De winger van Moeskroen zit net onder de 12 dribbels per match en niemand in de Belgische competitie doet beter.

"De Jupiler Pro League is geen plek om filmpjes van YouTube na te bootsen. Ik zal dus nooit zomaar show verkopen of iemand uitdagen, want dat is om problemen vragen. Ze schoppen je zo in het ziekenhuis."

Vroeger was dat een erg effectieve manier om de huurling van Genk uit de match te houden, maar dat behoort nu tot het verleden. "Zolang ik overeind kom, zal ik altijd in mijn match zitten. Ik erger mij niet langer aan verdedigers die mij vanaf de eerste minuut op de hielen zitten of mij zwaar aanpakken. Ik ben al lang blij als ik levend het veld mag verlaten."

Hannes Van Gael

Jupiler Pro League \\ KRC Genk \\ Moeskroen
 
 
Reacties.