Zoveelste tegenslag voor OHL: Roeselare speelt Leuvenaars de rode lantaarn door na goal in absolute slot

01 februari 2019 22:21

In een degradatieduel waarin Oud-Heverlee Leuven en Roeselare zeker niet wilden verliezen, hebben de bezoekers aan het langste eind getrokken. De ingevallen Valpoort zorgde in het absolute slot voor de enige goal van de match.

De slotdagen van de wintermercato zorgden voor overuren aan den Dreef. Eén van de meest opvallende transfers was het vertrek van publiekslieveling Casagolda. Hij vertrok naar Roeselare, dat nauwelijks een dag later op bezoek moest naar het King Power at Den Dreef stadion. Al was de aanvaller niet speelgerechtigd voor het duel met zijn oude werkgever. 

Nieuwkomer Mbombo zat op de bank, Maertens kwam terug uit schorsing. Pearson koos voor dezelfde 11 namen als tegen Lommel na de deugddoende zege in Limburg. Maar in de degradatietopper tegen Roeselare was het opnieuw van moeten voor de Leuvenaars. Beide ploegen deelden de rode lantaarn, al had OHL wel een match meer gewonnen. 

Eén echte kans in 45 minuten

Het eerste halfuur was er eentje om snel te vergeten. Roeselare eiste de bal op, maar vond geen opening in de Leuvense defensie. De kopballen van Kargbo en Persoons verontrustten beide doelmannen niet, het schot van Rajsel ging hoog over. Frustratie bij de thuisfans, want zij zagen hun team in de eerste 45 minuten geen echte kans bij elkaar voetballen. 

'Pearson out' galmde niet voor de eerste keer dit seizoen dan ook door de sfeertribune van OHL. 7 minuten voor het rustsignaal kwam de beste kans dan toch van een Leuvense voet. Het schot van Henry werd door Biebauw in hoekschop geduwd. Ruststand: 0-0. Het was hopen dat de 15 minuten pauze beide ploegen de nodige inspiratie voor een betere tweede helft konden bezorgen.

Eerste speelminuten voor Mbombo 

Met de ingevallen Mbombo in de ploeg zat er even wat meer inspiratie in het spel van de thuisploeg, maar dat was slechts van korte duur. Tshimanga zijn schot miste precisie, maar uitgespeelde kansen waren opnieuw schaars langs beide kanten. Samengevat het verhaal van het hele seizoen aan den Dreef.

Roeselare kreeg gaandeweg de tweede periode meer balbezit, maar kwam zelf niet verder dan een hard schot van Camargo waarbij Henkinet goed plat ging. Aan de overkant was de kopbal van Moore te centraal om Biebauw echt aan het werk te zetten. Mbombo kreeg van dichtbij nog een prima kans om de score te openen, maar opnieuw stond Biebauw pal. 

Toch nog een doelpunt

Dé beste kans van de match kwam er in het absolute slot nog via Henry. De van Tubeke overgekomen aanvaller ontfutselde een bezoeker de bal en mocht alleen naar Biebauw, maar zijn schot ging een halve meter naast. De match leek op een troosteloze 0-0 te eindigen, maar daar dacht de ingevallen Valpoort anders over. 

De aanvaller plaatste de bal buiten het bereik van Henkinet en zo kon Roeselare op een diefje met de drie punten aan de haal. Roeselare is dankzij de zege verlost van de rode lantaarn en springt over OHL en Tubeke naar de 6e plek. De Vlaams-Brabanders zijn zo de nieuwe hekkensluiter en zijn nu al de verliezer van het weekend in de onderste regionen van het klassement. 

Bart Ver Elst

2e klasse \\ Roeselare \\ OH Leuven
 
 
Reacties.