Droom komt uit voor Youri Tielemans: "Eén van de sterkste competities ter wereld"

01 februari 2019 06:19

Youri Tielemans kan zich in de handen wrijven. Geen degradatiestrijd met Monaco voor hem de volgende dagen. Wel kan hij aan de slag bij de Engelse kampioen van 2016, in een competitie waar hij al zolang van droomt. Zo beweert de middenvelder zelf althans.

Op de site van zijn nieuwe club laat hij alvast weten in de wolken te zijn met zijn overgang van Monaco naar Leicester, zij het dan op huurbasis. "Ik ben heel erg blij met deze transfer en kijk er naar uit te kunnen spelen", zegt de Rode Duivel aan LCFC TV.

Kunnen voetballen in Engeland stond al langer op zijn verlanglijstje. "De Premier League is één van de sterkste competities ter wereld. Toen ik jong was, keek ik altijd naar Premier League-wedstrijden. Ik ben heel blij hier te zijn en kijk er naar uit te beginnen."

Warme ontvangst

Na de terugkeer van ex-trainer Jardim bij Monaco, waren de dagen van Tielemans ginds geteld. Bij Leicester is hij dan weer met open armen ontvangen. "De club is één grote familie. Iedereen is heel vriendelijk en behulpzaam. Ik denk dat het een juiste beslissing was om naar hier te komen."

Premier League \\ Ligue 1 \\ Monaco \\ Leicester City
 
 
 
Reacties.