Nederlandse globetrotter kroont zich meteen tot matchwinnaar bij Roeselare: "Je mag nog meer van mij verwachten"

02 februari 2019 18:08

Na omzwervingen in Hongarije, Israël en Zuid-Korea werd de Nederlandse aanvaller Arsenio Valpoort voorgesteld bij SV Roeselare. Een gouden zet, want in de degradatietopper tegen OHL kroonde de 26-jarige Valpoort zich meteen tot matchwinnaar.

Luttele minuten na zijn invalbeurt bezorgde Valpoort Roeselare de zege met een fraaie treffer.  "Ik had het niet beter kunnen bedenken dan dit. Prachtig", vertelde de aanvaller. "Het was geen goede wedstrijd, maar wij verdienden te winnen als je het spelbeeld bekijkt. We hadden niet veel kansen, maar we voetbalden beter dan Leuven."

Voor 1B was het een aangename kennismaking met de aanvaller die overkwam van het Zuid-Koreaanse Bisun IPark. "Dit is de eerste match die ik zie, maar het is een lastige competitie. Ik heb slechts 7 minuutjes gespeeld, maar ik denk dat je hier nog wel meer dingen van mij kan verwachten", klinkt het zelfzeker. 

Globetrotter

De Amsterdammer doorliep zijn jeugdopleiding bij Heerenveen en speelde naast in eigen land ook bij Ferencvaros (Hongarije), Beitar Jerusalem (Israël) en tot een week geleden in Zuid-Korea. Een rasechte globetrotter. Vanwaar die stap naar Zuid-Korea? "De club waar ik speelde, speelde op het tweede niveau. Maar eigenlijk moeten ze op het hoogste niveau spelen", aldus Valpoort. 

"Ze hebben mij en Sherjill MacDonald (ex-Anderlecht, Westerlo en Roeselare, red.) naar daar gehaald. Het was duidelijk dat wij ze naar de hoogste divisie moesten loodsen. We hadden voor een jaar getekend, maar we hebben de de finale van de play-offs niet bereikt. Dat was de doelstelling, maar ze konden ons niet wegkrijgen omdat we nog een doorlopend contract hadden."

Via Brian Tevreden naar Schiervelde

Uiteindelijk kwam de transfer er via Roeselare-CEO Brian Tevreden. "Ik ken Brian al lang. Hij is een goede kennis van mij en komt ook uit Amsterdam. Ik heb hem leren kennen op een toernooitje in de zomervakantie."

"Toen hij mij voorstelde om bij Roeselare te komen spelen, had ik net in Zuid-Korea getekend. Maar vanaf het eerste gesprek was hij duidelijk dat hij me wilde hebben. Daarom ben ik naar hier gekomen", aldus Valpoort. 

(Opmerking: Arsenio Valpoort staat niet op de foto wegens gebrek aan beeldmateriaal)

Bart Ver Elst

2e klasse \\ Roeselare \\ OH Leuven
 
 
Reacties.